Begeleid surfen vrijdagavonden

Ook in 2019 organiseren we weer elke vrijdagavond surfsessies met begeleiding. Omdat iedereen wel eens specifieke vragen heeft over houding, zeilpositie, gijpen, snelle overstag, zeiltuning, koersen varen en koersen houden etc.

Deze vragen en andere windsurf-gerelateerde vragen kun je op deze vrijdagavonden stellen. Ook is er in principe de hele avond een instructeur beschikbaar. Die kan soms met je mee varen op verzoek. Daarnaast is het natuurlijk een prettig idee om te weten dat er ervaren windsurfers aanwezig zijn! LET OP ! Dit zijn dus geen reguliere lessen! maar er is wél begeleiding.

Zo leer je hoe je optimaal gebruik kunt maken van de windsnelheid en de windrichting. Door je materiaal goed te gebruiken én door de wind en het water te lezen. Het kan allemaal aan bod komen op deze avonden.

Je geeft je op om drie zelf te kiezen vrijdagavonden tussen 17.00 uur en sluitingstijd mee te doen (en na afloop even mee te helpen opruimen). Kosten voor deelname aan 3 sessies is € 75,- en dit is natuurlijk weer inclusief gebruik van alle materiaal. Als je het slim aanpakt is dat dus minder dan €7, - per uur...
Alleen beschikbaar voor mensen met minimaal niveau van de afgeronde beginnerscursus !

 

De volgende onderdelen kunnenbijvoorbeeld op verzoek aan bod komen op deze avonden.

KonaTechniek:

Windkoersen (opkruisen, hoge wind, halve wind, voor de wind)
Behendigheidsoefeningen
Trapeze varen
Water start/beach start
Sturing met gewicht
Snelheidscontrole

Tactiek:

Ronden van een boei (gijpen en overstag)
Windvlagen opvangen
Trimmen van de zeilen

Veiligheid:

Voorkomen van blessures
Voorkomen van gevaarlijke situaties
Voorrangsregels
Goed zeemanschap

Het niveau van de deelnemers, het weer, de windkracht en de windrichting maar vooral de vragen van de deelnemers bepalen wat haalbaar is om te bespreken!

Je kunt op de eerste avond dat je hier aan deel wilt nemen een kaart voor 3 avondenkopen  op het Surfcenter (met PIN betalen). Dit is wel seizoensgebonden dus alleen voor 2018 geldig! 

Openingstijden 2020

We verwachten half juni weer open te gaan. Binnenkort volgen de details...

   
   
 
   
   
   

Aanmelden of informatie

Aanmeldingsformulier algemeen
Invalid Input
Naam:
Invalid Input
E-mailadres:
Invalid Input
Telefoonnummer:
Invalid Input
Leeftijd (*kinderen):
Invalid Input
Startdatum:
Invalid Input
Tijd:
Invalid Input
Ik ga akkoord met de
Algemene voorwaarden:
Ongeldige invoer
Opmerkingen/vragen:
Invalid Input
Ongeldige invoer

We sturen binnen 30 minuten een ontvangstbevestiging. Krijg je die niet (spambox?) laat het dan aub even weten via inschrijven@surfcenterijburg.nl