fbpx

Achtergrondinformatie

paulsurfoldVroeger leerden mensen windsurfen op een soort keukendeur met een laken als zeil of een kussensloop als het echt begon te waaien. Gelukkig heeft de ontwikkeling van het materiaal een grote vlucht genomen waarbij Starboard een prominente rol heeft gespeeld. Starboard heeft windsurfboards ontwikkeld die speciaal zijn vormgegeven voor lessen.
De Rio is hiervan een voorbeeld. De boards zijn breder en korter, hebben een groot volume maar toch een laag gewicht. Stabiel maar toch goed wendbaar. Je zou bijna kunnen leren surfen zonder nat te worden…

Kom eens langs om het materiaal van Starboard, de zeilen van Severne of Tushingham uit te proberen, of, als je nog niet kunt windsurfen, kom dan kennismaken met deze geweldig enerverende sport en schrijf je in voor een les.

Surfcenter IJburg verzorgt zowel introductielessen als cursussen om volledig zelfstandig windsurfer te worden.
Kijk voor de voorwaarden en mogelijkheden bij Windsurfcursus.

frankInitiator van Surfcenter IJburg is Frank van Zwieten, gymleraar en psycholoog. Hij is al sinds jaar en dag professioneel actief in opleiding en onderwijs. Tegenwoordig, voornamelijk bij windstilte, werkzaam als opleider van artsen bij sociaal geneeskundige medische vervolg opleidingen.

Ook in het verleden was Frank al actief in het windsurfen, onder andere een aantal seizoenen als windsurfinstructeur in een Amerikaans zomerkamp en een seizoen als uitbater van de mobiele locatie van Sailboards Miami.

Als “herintreder” heeft Frank de CWO-opleiding voor windsurfinstructeur A afgerond. Daarnaast probeert hij af en toe een week te trainen bij de “INtuition course” van Guy Cribb en probeert hij elke winter wat windsurfweken te pakken in bijvoorbeeld Dahab in Egypte.

Openingstijden 2024

woensdag, donderdag, vrijdag
15.00 - 21.00 uur

zaterdag en zondag
10.15 - 18.00 uur

 

 

   

 

 

Meet the crew

crew-small