fbpx

Surfcenter IJburg verhuurt boards en zeilen voor de prilste beginner, maar ook voor de gevorderde surfer.

Boards

Bij Surfcenter IJburg werken we voornamelijk met Starboard windsurfboards. De Starboard Rio is uiterst geschikt voor ieder die wil beginnen. Daarnaast is het board door zijn volledig opklapbare zwaard ook geschikt voor wie al behoorlijk kan varen. De eerste ervaring met voetbanden en trapeze kunnen goed met dit board opgedaan worden. Ondanks zijn volume en stabiliteit planeert het board met een stevige wind redelijk aan. Verder beschikken we over een aantal Vipers van Fanatic. Veel mensen beleven bij Surfcenter IJburg hun eerste planeerervaring op de Rio of Fanatic!

De Starboard Go, Atom of Carve van rond de 140 liter is een mooie volgende stap. Deze boards hebben voldoende volume en daarmee drijfvermogen voor de meeste volwassenen om het zeil op te trekken. Dat ze toch de eigenschappen hebben van de lichtere en kleinere boards zonder zwaard, maken het mooie overgangsboards. Goed te varen bij lichte wind en veel mogelijkheden bij sterke wind. Licht aanplanerend en doorplanerend en goed wendbaar. Tegelijk zijn ze door zijn volume, vaareigenschappen en verschillend instelbare voetbanden ook een uitstekende familieboards.

Freeride en freestyle boards. We hebben ook in 2018 weer veel verschillende lichtere boards. De hogere volumes leveren voor de meeste mensen de ideale overstap richting freeride, maar zijn met niet te harde wind ook voor de ervaren surfers heerlijke freeride boards. We beschikken voor de verhuur over verschillende boards van Starboards in volumes van ruim 130 tot 112 liter: Atom, Futura, Carve, Kode en Flare. Verder zijn er ook SUP boards beschikbaar die ook geschikt zijn voor windsurfen en inflatable WindSUPs.

Boven ongeveer 21 knopen (6 Bft) wordt er alleen verhuurd aan windsurfers die in voetbanden en met trapeze kunnen varen!

Schoolzeilen

Kleine 1,5 m2, 2m2, 3m2, 4 m2 en 5 m2 (Dacron) schoolzeilen, erg licht van gewicht door de aangepaste mast en giek. Heel geschikt om de basis te leren of het gevoel weer terug te krijgen. Door de verschillende maten is een goede progressie eenvoudig te bereiken.

Performance zeilen

We maken gebruik van Severne zeilen (o.a. Blade, Freek, Convert, Gator, NCX), Tushingham zeilen (Storm en T4); North Sails (Natural en S-Type) en Gaastra (Matrix). Alle zeilen worden opgetuigd met bijpassende 40% tot 75% carbon masten.

Reserveren voor de verhuur is niet mogelijk.

Kleding

Er zijn wetsuits voor kinderen beschikbaar en steamers of shorties voor de volwassenen. Kinderen zijn verplicht bij de lessen altijd een drijfvest te dragen. Boven windkracht 4 dienen ook volwassenen gebruik te maken van een drijfvest. Voor wie wil zijn waterschoenen beschikbaar. Tijdens de lessen zijn de schoentjes verplicht voor iedereen.

Openingstijden 2021

Helaas vroege sluiting door werkzaamheden gemeente:
Op 26 september laatste dag 

 Zaterdag  10.30 - 18.30 uur
 Zondag   10.30 - 18.30 uur

Tot 3 september óók
woensdag   15.00 - 21.00 uur
donderdag  15.00 - 21.00 uur
vrijdag          15.00 - 21.00 uur

 

Huurtarieven

Complete set:  
Eerste uur
volgend uur
€ 25,-
€ 20,-

5-urenkaart
10 urenkaart

cadeaubon* 1 uur
cadeaubon* 3 uur

€ 100,-
€ 190,-

€ 24,-
€ 65,-

Verhuur los materiaal:
Board of tuig:  € 12,- / uur
Trapeze **:  Gratis
Pak, giek, mast, schoenen etc.** € 5,- / uur

Verhuur Stalling:

Boxen 73, 84, 87  cm breed;
lengte 2,9 mtr, 30-43cm hoog

Smalle box € 215,-/jaar
€40,-/mnd

Brede box

Breéede box

€ 225,-/jaar
€42,-/mnd

€235,-/jaar
€45,-/mnd

Smalle box

Brede box

€ 40,-/mnd

€ 42,-/mnd

* niet dezelfde dag te gebruiken
** (indien beschikbaar) 

Algemene voorwaarden

Bij de lessen en verhuur zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.